Omega-3

Pellavan terveysvaikutukset perustuvat suurilta osin sen sisältämiin monityydyttämättömiin rasvahappoihin, erityisesti omega-3-rasvahappoon. Yhdestä ruokalusikallisesta Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa saat koko päivän annoksen alfalinoleenihappoa.

Alfalinoleenihapolla on Euroopan unionin hyväksymä terveysväittämä: auttaa pitämään kolesterolitason normaalina. Hyväksytyt terveysväitteet komission asetus (EU) N:o 432/2012

Lignaani

Pellavan antioksidantti on nimeltään lignaani. Sitä on pellavassa noin 700 kertaa enemmän kuin puolukassa tai ruisleivässä.

Proteiini ja kuitu

Valo24h paahdettu ja rouhittu pellava sisältää 21% proteiinia ja 30% ravintokuituja.
Pellavan kuidut aktivoivat suoliston toimintaa. Liukenematon kuitu (2/3 pellavan kuiduista) tuo apua ummetukseen. Liukoinen kuitu (1/3 pellavan kuiduista) tasapainottaa aterian jälkeen verensokerin nousua ja lisää kylläisyyttä. Lisäksi se auttaa kolesterolitasapainon ylläpidossa sitoen sappihappoja.

Magnesium

Valo24h paahdetussa rouhitussa pellavassa on merkittävä määrä magnesiumia. Päiväannoksessa on viidesosa päivän magnesiumintarpeesta.

 

© 2018 Linseed
webDesign: Mekanismi »
­