Hur påverkar fibrerna i linet tarmfunktionen?

Lin innehåller både olösliga fibrer (2/3) och lösliga fibrer (1/3). Olösliga fibrer motverkar förstoppning och främjar tarmfunktionen genom att öka mängden avföring och förbättra dess konsistens. Lösliga fibrer medverkar till att magsäcken töms långsammare och ökar därmed mättnadskänslan.

Hur påverkas linets egenskaper av rostningen?

Rostningen förstärker linets nötaktiga smak. Den ger också linet en spröd och krispig konsistens. Rostningen ger linet längre hållbarhet och förbättrar dess mikrobiologiska kvalitet.

Passar Valo24h-produkterna olika slags dieter?

Linet i Valo24h passar utmärkt till flera olika specialkoster. Valo24h är helt glutenfri, och passar därför som fibertillskott i glutenfri kost. I glutenfria bakverk ger linet bättre konsistens och en tilltalande, nötig smak. Lin fungerar också utmärkt som fibertillskott i lågkolhydratdieter. Valo24h:s linprodukter lämpar sig självklart också i vegetarisk mat.

Hur rostningen påverkar linets egenskaper

Rostningen framhöjer linets nötiga smak och dessutom gör den linet krispigt. Rostningen förlänger också linets förvaringstid och förbättrar dess mikrobiologiska kvaltitet. Rostningsmetoden är känslig och förvarar också omega-3 mängden i linet. Bekanta dig med labaratoriets forskningsrapport här (LINKKI)

Rostningen gör att linet blir säkert att använda, rostningsmetoden tar bort ämnet linamarin från linet. Läs mer på Eviras sidor

Vad ska man tänka på när man bakar med Valo24h:s produkter?

Krossade linfrön binder stora mängder vatten, därför måste man vanligtvis öka vätskemängden i degen. Bakar man matbröd kan man blötlägga linet i hett vatten (minst 30 minuter) innan man tillsätter det till degen. Slemmet som bildas verkar positivt på degens bakegenskaper. Lin passar också utmärkt i degen för matbröd, eftersom det förbättrar degens och brödets konsistens och gör att brödet förblir mjukt under längre tid.

© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »