Paahdetun pellavan ja pellavarouheen välillä on muutamia merkittäviä eroja, jotka vaikuttavat sekä makuun, rakenteeseen että ravintoarvoihin:

Paahdettu rouhittu pellava

  • Valmistus: Pellavansiemenet paahdetaan hieman samoin tavoin kuin pähkinät. Kokonaiset pellavansiemenet rouhitaan sen jälkeen ja tuotteeseen lisätään lisäksi mahdollisesti marjoja
  • Ravintoarvot: Käytössä on koko pellavansiemenen, joten myös koko siemenen ravintoarvot ovat käytössä
  • Käyttö: Käytetään usein jogurttiin ja puuron päälle lisäämään makua, kuitua ja muita hyviä ravintoarvoja kuten omega-3:sta, proteiinia, magnesiumia ja lignaania.
  • Maku: mukavan paahteinen ja pähkinäinen.
  • Säilytys: Säilyvyys lisääntyy, mikrobiologinen laatu tuotteessa on parempi

Pellavarouhe

  • Valmistus: Pellavansiemenistä puristetaan öljy pois ja myydään öljy erikseen. Jäljelle jäänyt sivuvirtatuote kuorimassa myydään pellavarouheena.
  • Ravintoarvot: Puristerouhe ei sisällä alfalinoleenihappoa (ALA:ta) eli pellavan omega-3-rasvahappoa juurikaan, koska se on puristettu pois, kuitupitoisuus sen sijaan on prosentuaalisesti korkeampi, koska vain pellavan kuoriosa on käytössä
  • Käyttö: Sopii hyvin leivontaan
  • Maku: hieman kitkerä, viljainen
  • Säilytys: Säilyvyys on huonompi kuin paahdetuilla tuotteilla
© 2025 Linseed
webDesign: Mekanismi »
­