Valo24h tuotteissa on paahteinen pähkinäinen maku ja rapeus

Tuotteemme ovat ainoita markkinoilla olevia pellavatuotteita, joissa on käytetty koko pellavansiemen. Linseedin tuotteissa käytetään koko pellavansiemen ja se myös rouhitaan ja paahdetaan. Paahtaminen on suomalainen innovaatio ja sillä saadaan aikaiseksi hieno pähkinäinen maku, myös tuotteen säilyvyys paranee.

Leivontaominaisuudet paranevat

Paahdettu pellava sitoo runsaasti vettä, jolloin tuoreus säilyy pidempään. Ruokaleipiä leivottaessa kannattaa pellava ensin imeyttää kuumaan/ lämpimään veteen vähintään 30 min:ksi, jolloin vedensidonta tehostuu. Leivonnaisista tulee kuohkeita ja kosteutensa hyvin säilyttäviä herkkuja.

Gluteenittomassa ruokavaliossa pellavasta apua

Gluteenittomista ruokaleipätaikinoista on vaikea saada helposti leivottavaa. Pellavan hyvät vedensidonta- ja emulgointiominaisuudet tekevät taikinasta kuitenkin lähes samanveroista kuin normaalileivonnassa. Valmiin leivän rakenne on ilmava ja pellavan korkea kuitu- ja omega-3- pitoisuus ovat tärkeitä myös keliaakikon ruokavaliossa.

Kananmunan korvaaminen

Monia ruokareseptejä voit muokata siten, että korvaat kananmunan Valo24h pellavarouheella. 1 rkl paahdettua rouhittua pellavaa ja 2 rkl vettä vastaa rakenneominaisuuksiltaan yhtä kananmunaa.

Katso ideoita reseptivideosta (tämä toimii, jos olet sallinut evästeet):

 

© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »
­