Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
n.13 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai leivontamargariinia

Täyte
100 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
1 dl Valo24h paahdettu rouhittu pellava + vadelma-granaattiomena

Voiteluun kananmunaa, pinnalle raesokeria

Valo24h-pellavarouhe-korvapuustit-pellavansiemenrouhe

Ohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja hiljalleen vehnäjauhoja. Lisää kananmuna. Alusta taikinaa ja lisää jauhoja pikkuhiljaa. Lisää sulatettu voi loppuvaiheessa. Jätä taikina kohoamaan tunniksi leivinliinan alle. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa kahteen osaan. Kauli taikina 30 x 50 cm suuruiseksi suorakaiteeksi. Sekoita täytteen kuivat aineet keskenään kulhossa. Sulata täytteen voi omassa kulhossaan. Levitä voi taikinan päälle. Ripottele kaneliseosta tasaisesti koko taikinan päälle. Rullaa taikina pisimmästä sivusta aloittaen jätä taitekohta taikinarullan alle. Leikkaa taikinarullasta viistosti paloja. Paina pellille laitettaessa taikinapalan kapeimmasta kohdasta, jotta saat korvapuustin aukeamaan. Toista toisen taikinapalan kanssa. Taikinasta tulee kaksi pellillistä korvapuusteja. Kohota vielä leivinliinan alla. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »