Ainekset
1 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
n. 1 tl Maldon merisuolahiutaleita (jos käytät tavallista suolaa laita puolet vähemmän)
1 tl leivinjauhetta
1,75 dl kiehuvaa vettä
Kananmuna-raejuustotäyte
200 g raejuustoa
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
suolaa ja mustapippuria
3-4 rkl ruohosipulisilppua
Tacoihin lisäksi: Salaattia, tuorekurkkusiivuja
Kreikkalainen täyte
1 tuorekurkku,
200 g kreikkalaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1 tl oliiviöljyä
1-2 tl sitruunamehua
2 rkl tilliä silputtuna
suolaa ja mustapippuria
Tacoihin lisäksi:Murustettua fetaa, salaattia, tomaattisiivuja
Ohje
Sekoita taikinan ainekset keskenään.
Jaa taikina osiin ja pyöritä niistä palloja. Kauli pallot kahden leivinpaperin välissä ohuiksi ympyröiksi (10 cm).
Paista kuoret kuivalla pannulla molemmin puolin parin minuutin ajan.
Kananmuna-raejuustotäyte:
Sekoite kovaksi keitetyt ja pienityt kananmunat muiden aineiden joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Kreikkalainen täyte:
Puolita kurkku ja raavi kurkun siemenet pois. Raasta loppu kurkku karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset keskenään. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
Lopuksi laita tacokuoret, täytteet ja vihannekset esille tarjoiluastioissa. Laita vihanneksia tacokuoren päälle ja lusikoi levitettä päälle. Jokainen voi itse täyttää oman taconsa!