Ainekset

1 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa

2,5 dl täysjyvävehnäjauhoa

n. 1 tl Maldon merisuolahiutaleita (jos käytät tavallista suolaa laita puolet vähemmän)

1 tl leivinjauhetta

1,75 dl kiehuvaa vettä

Kananmuna-raejuustotäyte

200 g raejuustoa

3 kovaksi keitettyä kananmunaa

suolaa ja mustapippuria

3-4 rkl ruohosipulisilppua

Tacoihin lisäksi: Salaattia, tuorekurkkusiivuja

Kreikkalainen täyte

1 tuorekurkku,

200 g kreikkalaista jogurttia

1 valkosipulinkynsi

1 tl oliiviöljyä

1-2 tl sitruunamehua

2 rkl tilliä silputtuna

suolaa ja mustapippuria

Tacoihin lisäksi:Murustettua fetaa, salaattia, tomaattisiivuja

Valo24h suomalainen pellavarouhe pellavatacot

Ohje

Sekoita taikinan ainekset keskenään.

Jaa taikina osiin ja pyöritä niistä palloja. Kauli pallot kahden leivinpaperin välissä ohuiksi ympyröiksi (10 cm).
Paista kuoret kuivalla pannulla molemmin puolin parin minuutin ajan.

Kananmuna-raejuustotäyte:
Sekoite kovaksi keitetyt ja pienityt kananmunat muiden aineiden joukkoon. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Kreikkalainen täyte:
Puolita kurkku ja raavi kurkun siemenet pois. Raasta loppu kurkku karkeaksi raasteeksi. Pane raaste siivilään ja painele ylimääräinen neste pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita tsatsikin kaikki ainekset keskenään. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa.
Lopuksi laita tacokuoret, täytteet ja vihannekset esille tarjoiluastioissa. Laita vihanneksia tacokuoren päälle ja lusikoi levitettä päälle. Jokainen voi itse täyttää oman taconsa!

© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »