Ainekset

75 g pehmeää voita

¾ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja tai 2 dl mantelijauhoa jos teet gluteenittomia keksejä

1 dl Valo24h paahdettu rouhittu pellavaa + vadelma-granaattiomena

yhden sitruunan raastettu kuori

1,5 tl leivinjauhetta

4 rkl perunajauhoja

ripaus suolaa

Päälle:

100 g Maustamatonta tuorejuustoa (Valio)

1 dl pistaasipähkinöitä (kuorittuja)

½ dl juoksevaa hunajaa

Gluteenittomat-keksit-pistaasipähkinä-Valo24h-resepti-pellavarouhe

Ohje

Sulata voita hieman mikroaaltouunissa.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää lopuksi sulatettu voi.
Sekoita taikina tasaiseksi palloksi ja peitä kulho kelmulla. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi jähmettymään.

Ota taikinasta pieniä paloja lusikalla, pyöritä ne palloksi ja muotoile taikinasta pellille hyvän kokoisia tasaisen ohuita keksejä.
Lisää jokaisen keksin päälle pieni nokare tuorejuustoa.

Pistele tuorejuustoon kolme kuorittua pistaasipähkinää kuhunkin.
Paista uunissa 200 asteessa noin 8-10 min.
Jäähdytä keksit ja purista päälle tilkka juoksevaa hunajaa.

© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »