Ainekset

  • 1 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 paketti kikherneitä suolaliemessä
  • ½ dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 2 rkl tandoori-mausteseosta (voit sekoittaa maustesoksen myös itse)
  • ½ dl Valo24h paahdettu rouhittu pellavaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
Valo24h paahdettu pellava suolaiset välipalapatukat

Ohje

  1. Keitä riisi ja anna jäähtyä.
  2. Huuhtele ja valuta valmiiksi keitetyt kikherneet.
  3. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai hyvällä blenderillä.
  4. Käytä apuna esimerkiksi piparkakkumuottia, ja muotoile massasta sopivia paloja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia, tai kunnes suolaisten patukoiden pinta on hieman rapeutunut.
  6. Ota uunista ja jäähdytä. Suolaiset patukat säilyvät jääkaapissa hyvänä noin kolme päivää, niitä voi myös pakastaa!
© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »