Ainekset
- 1 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 paketti kikherneitä suolaliemessä
- ½ dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- 2 rkl tandoori-mausteseosta (voit sekoittaa maustesoksen myös itse)
- ½ dl Valo24h paahdettu rouhittu pellavaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
Ohje
- Keitä riisi ja anna jäähtyä.
- Huuhtele ja valuta valmiiksi keitetyt kikherneet.
- Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa tai hyvällä blenderillä.
- Käytä apuna esimerkiksi piparkakkumuottia, ja muotoile massasta sopivia paloja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia, tai kunnes suolaisten patukoiden pinta on hieman rapeutunut.
- Ota uunista ja jäähdytä. Suolaiset patukat säilyvät jääkaapissa hyvänä noin kolme päivää, niitä voi myös pakastaa!