Ainekset
1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl mämmi-leipämaltaita
1 ½ dl tummaa siirappia
1 ½ dl fariinisokeria
1 rkl suolaa
4 dl ruisjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
3 dl Valo24h pellavarouhetta +tyrni
2 rkl Valo24h pellavarouhetta vuokien jauhottamiseen
VOITELUUN
4rkl kahvia
4rkl tummaa siirappia
![Valo24h saaristolaisleipä paahdettu pellava Valo24h suomalainen pellavarouhe saaristolaisleipä](https://www.valo24h.fi/wp-content/uploads/sites/2/2021/11/Valo24h-saaristolaisleipa-paahdettu-pellava-800x500.jpg)
Ohje
Liota hiiva 37 asteeseen mikrossa kuumennettuun piimään.
Lisää muut ainekset, ensimmäisenä sokerit ja viimeisenä jauhot.
Sekoita tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 1,5 tuntia.
Voitele voilla ja jauhota pellavarouheella 3 pitkänomaista vuokaa, voit käyttää myös kertakäyttövuokia.
Jaa taikina vuokiin. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 1h 20 min. Voitele leivät kahvi-siirappi seoksella.
Laita folio leipien päälle ja jatka paistamista vielä noin 40min. Säilytä jääkaapissa.