Ainekset

1 l piimää

75 g hiivaa

3 dl mämmi-leipämaltaita

1 ½ dl tummaa siirappia

1 ½ dl fariinisokeria

1 rkl suolaa

4 dl ruisjauhoja

9 dl vehnäjauhoja

3 dl Valo24h pellavarouhetta +tyrni

2 rkl Valo24h pellavarouhetta vuokien jauhottamiseen

 

VOITELUUN

4rkl kahvia

4rkl tummaa siirappia

Valo24h suomalainen pellavarouhe saaristolaisleipä

Ohje

Liota hiiva 37 asteeseen mikrossa kuumennettuun piimään.
Lisää muut ainekset, ensimmäisenä sokerit ja viimeisenä jauhot.
Sekoita tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 1,5 tuntia.
Voitele voilla ja jauhota pellavarouheella 3 pitkänomaista vuokaa, voit käyttää myös kertakäyttövuokia.
Jaa taikina vuokiin. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 1h 20 min. Voitele leivät kahvi-siirappi seoksella.
Laita folio leipien päälle ja jatka paistamista vielä noin 40min. Säilytä jääkaapissa.

© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »