Ainekset

Pohja
100 g voita tai leivontamargariiniä
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa
1/2tl suolaa
2rkl vettä

Täyte
n. 400 g kinkkua (pala)
1 punainen paprika
1 dl fetajuustoa
3 kananmunaa
1 prk(150 g) crème fraîchea (ranskankermaa)
1 dl maitoa
1 ps (150 g) juustoraastetta
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

Nypi pehmeä rasva ja jauhot tasaiseksi massaksi. Lisää suola ja vesi sekoita hyvin.
Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 200 astetta 10 minuuttia alatasolla.
Leikkaa kinkku tasaisiksi kuutioiksi. Kuutioi paprika, hienonna persilja. Levitä palat esipaistetulle piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa kananmunat, maito, ranskankerma juustoraaste ja mausteet.
Kaada seos piirakkapohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min.

© 2020 Linseed
webDesign: Mekanismi »