Ainekset

4 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa +tyrni 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja 200 g voita 4 rkl kylmää vettä 4 rkl fariinisokeria Täyte: 200 g creme fraiche 5 dl tuoretta myskikurpitsaa, raastettuna 2 kananmunaa 2 tl kanelia 2 tl punaviinisuolaa tai tavallista suolaa 2 tl hunajaa 2 tl kuivayrttejä 2 rkl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa + tyrni  

Ohje

Tästä piirakasta tulee ketkessä tarjottavaa isollekin porukalle! 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. 2. Aloita nyppimällä jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. 3. Lisää sokeri ja vettä sen verran, että taikina kiinteytyy. 4. Painele taikina 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Nosta peitettynä jääkaappiin puoleksi tunniksi. 5. Kuori ja poista myskikurpitsan siemenet. Voit hyödyntää kurpitsansiemenet piirakan päällä, eli ota ne talteen. 6. Pilko kurpitsa neljään palaan ja raasta niistä noin 5 dl verran. 7. Levitä raastettu kurpitsa talouspaperin päälle ja kuivaa siitä ylimääräinen neste pois painelemalla hieman. 8. Yhdistä sen jälkeen täytteen ainekset keskenään kulhossa ja sekoita. Siirrä hetkeksi kylmään. 9. Ota piirakkapohja jääkaapista ja siirrä uuniin esipaistumaan 10 minuutiksi. 10. Kumoa kurpitsaseos esikypsennetyn piirakkapohjan päälle, ripottele pinnalle talteen otetut kurpitsansiemenet ja paista vielä 40 minuuttia 180 asteessa. 11. Ennen tarjoilua anna hetken jäähtyä
© 2018 Linseed
webDesign: Mekanismi »