Ainekset

4 dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa + tyrni
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
200 g voita
4 rkl kylmää vettä
4 rkl fariinisokeria

Täyte:
200 g creme fraiche
5 dl tuoretta myskikurpitsaa, raastettuna
2 kananmunaa
2 tl kanelia
2 tl punaviinisuolaa tai tavallista suolaa
2 tl hunajaa
2 tl kuivayrttejä
2 rkl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa + tyrni

 

Valo24h-myskikurpitsapiirakka-pellava-pellavarouhe-pellavansiemenrouhe-pellavansiemen

Ohje

Tästä piirakasta tulee ketkessä tarjottavaa isollekin porukalle!

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Aloita nyppimällä jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi.
3. Lisää sokeri ja vettä sen verran, että taikina kiinteytyy.
4. Painele taikina 24 cm:n piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Nosta peitettynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
5. Kuori ja poista myskikurpitsan siemenet. Voit hyödyntää kurpitsansiemenet piirakan päällä, eli ota ne talteen.
6. Pilko kurpitsa neljään palaan ja raasta niistä noin 5 dl verran.
7. Levitä raastettu kurpitsa talouspaperin päälle ja kuivaa siitä ylimääräinen neste pois painelemalla hieman.
8. Yhdistä sen jälkeen täytteen ainekset keskenään kulhossa ja sekoita. Siirrä hetkeksi kylmään.
9. Ota piirakkapohja jääkaapista ja siirrä uuniin esipaistumaan 10 minuutiksi.
10. Kumoa kurpitsaseos esikypsennetyn piirakkapohjan päälle, ripottele pinnalle talteen otetut kurpitsansiemenet ja paista vielä 40 minuuttia 180 asteessa.
11. Ennen tarjoilua anna hetken jäähtyä

© 2024 Linseed
webDesign: Mekanismi »