Ainekset

VALO24h KINUSKIKAKKU

POHJA
100 g  Voita
1,5 dl Sokeria
3 kpl  Kananmunia
2 dl  Gluteenitonta jauhoseosta
1 tl  Leivinjauhetta
0,5 dl Valo24h Paahdettua rouhittua pellavaa

 

TÄYTE
1 prk Kondensoitua (karamellisoitu) maitoa tai vaahtoutuvaa  kinuskikastiketta
2,5 dl Kuohukermaa

 

Kostutukseen 2-3 dl maitoa.
Koristeluun pääsiäismunia ja –karkkeja

Suklaa-kinuskikakku-pellavarouhe-pellavansiemenrouhe-pellavansiemen-kakku-resepti

Ohje

Kuumenna uuni 175°C.

Voitele ja jauhota vuoka (20cm) Valo24h paahdetulla pellavalla.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakasta vatkaamista jatkaen.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe sekä pellavansiemenrouhe kulhossa ja lisää voi-muna seokseen. Levitä taikina vuokaan. Paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa.

Vatkaa kinuskikastike vaahdoksi. (Karamellisoitu kondensoitu maito on valmiina käytettäväksi sellaisenaan.) Vatkaa kuohukerma.

Jaa kakku kahteen osaan sahateräisellä veitsellä. Kostuta alimmainen kerros maidolla. Levitä päälle ohut kerros kondensoitua maitoa/kinuskilevitettä. Levitä päällimmäisen kerroksen pohjaan ohut kerros kermavaahto ja laita kerrokset päällekkäin. Kostuta päällimmäisen kerroksen pinta maidolla. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ja koristele kakku erilaisilla suklaanpaloilla/pääsiäissuklaalla.

© 2020 Linseed
webDesign: Mekanismi »