Ainekset
VALO24h KINUSKIKAKKU
POHJA
100 g Voita
1,5 dl Sokeria
3 kpl Kananmunia
2 dl Gluteenitonta jauhoseosta
1 tl Leivinjauhetta
0,5 dl Valo24h Paahdettua rouhittua pellavaa
TÄYTE
1 prk Kondensoitua (karamellisoitu) maitoa tai vaahtoutuvaa kinuskikastiketta
2,5 dl Kuohukermaa
Kostutukseen 2-3 dl maitoa.
Koristeluun pääsiäismunia ja –karkkeja
Ohje
Kuumenna uuni 175°C.
Voitele ja jauhota vuoka (20cm) Valo24h paahdetulla pellavalla.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakasta vatkaamista jatkaen.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe sekä pellavansiemenrouhe kulhossa ja lisää voi-muna seokseen. Levitä taikina vuokaan. Paista uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa.
Vatkaa kinuskikastike vaahdoksi. (Karamellisoitu kondensoitu maito on valmiina käytettäväksi sellaisenaan.) Vatkaa kuohukerma.
Jaa kakku kahteen osaan sahateräisellä veitsellä. Kostuta alimmainen kerros maidolla. Levitä päälle ohut kerros kondensoitua maitoa/kinuskilevitettä. Levitä päällimmäisen kerroksen pohjaan ohut kerros kermavaahto ja laita kerrokset päällekkäin. Kostuta päällimmäisen kerroksen pinta maidolla. Kuorruta kakku lopulla kermavaahdolla ja koristele kakku erilaisilla suklaanpaloilla/pääsiäissuklaalla.