Ainekset

1,5 dl (75 g) saksanpähkinöitä

4 rkl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa

1 ps (200 g) kivettömiä taateleita

1/4 tl kardemummaa

1/4 tl suolaa

1-2 rkl vettä

 

Täyte

 

150 g yön yli liotettuja cashewpähkinöitä

2 kypsää banaania

4 dl pakastekylmiä mustaherukoita

1 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

2 rkl hunajaa

1 rkl limetin- tai sitruunanmehua

Koristeeksi mustaherukoita ja halutessasi kookoslastuja

Valo24h-paahdettu-rouhittu-pellava-raakakakku-pellavansiemen-kakku

Ohje

  1. Liota täytteeseen tulevia cashewpähkinöitä kylmässä vedessä yön yli, tai ainakin tunti jääkaapissa.
  2. Soseuta pohjaan tulevat saksanpähkinät, taatelit, kardemumma ja suola monitoimikoneen kulhossa tai blenderissä. Muista tarkistaa, ettei taateleissa ole kiviä! Lisää vesi ja soseuta mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi (halkaisijaltaan 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Painele pohjaseos tasaisesti vuokaan. Valuta täytteen cashewpähkinät ja jauha ne monitoimikoneen kulhossa. Lisää kuoritut banaanit ja jäiset marjat. Aja tasaiseksi seokseksi.
  3. Sulata kookosöljy juoksevaksi vesihauteessa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Kookosöljy on sulaa jo 25 asteessa. Lisää kookosöljy cashewpähkinä –marjaseokseen ja mausta hunajalla ja limetin tai sitruunan mehulla. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa noin 4 tuntia. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen. Koristele pinta halutessasi mustaherukoilla ja kookoslastuilla.
© 2020 Linseed
webDesign: Mekanismi »