Ainekset

Kakkupohja
3 1/2dl kaurajuomaa
2 1/2dlsokeria
1rkl vaniljasokeria
1dl rypsiöljyä
2tl omenaviinietikkaa
3dl vehnäjauhoja
1dl Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa + puolukka
1dl tummaa kaakaojauhetta
2rkl perunajauhoja
1rkl leivinjauhetta
3/4tl suolaa

Vuokaan
1rkl margariinia
2rkl kaakaojauhetta (tummaa)

Täyte
2prk (à 150 g) maustamatonta kauralevitettä
200g tummaa suklaata (55 %)
1/2tlk kauravispiä
2rkl tomusokeria

Kostutus
1/2dl appelsiinimehua

Koristelu
1/2tlk kauravispiä
1rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1/2rs pensasmustikoita
1/2rs tuoreita vadelmia
1 kiivi

Ohje

  1. Pingota irtopohjavuoka (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Voitele ja jauhota vuoka Valo24h paahdettu rouhittu pellava -seoksella.
  2. Valmista pohja. Sekoita kaurajuoma, sokerit, öljy ja viinietikka keskenään. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää jauhoseos kaurajuomaseokseen. Vatkaa nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimella.
  3. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.
  4. Jäähdytä kakkupohja hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Parhaiten kakkupohja leikkaantuu, kun leivot sen edellisenä päivänä.
  5. Ota täytteen kauralevitteet huoneenlämpöön. Sulata suklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa.
  6. Vatkaa koko määrä kauravispiä vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaaseos, notkistetut levitteet ja tomusokeri. Kääntele lopuksi joukkoon puolet vatkatusta kauravispistä.
  7. Leikkaa kakkupohja varovasti kahteen osaan sahateräisellä veitsellä. Kostuta alin kerros kevyesti appelsiinimehulla ja lusikoi päälle täyte. Nosta päälle seuraava kerros. Kostuta kevyesti. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa peitettynä pari tuntia.
  8. Mausta loppu kauravispi tomusokerilla ja levitä kerrokseksi kakun päälle. Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Resepti perustuu Pirkan Vegaaniseen suklaakakun alkuperäisreseptiin
© 2019 Linseed
webDesign: Mekanismi »